vineri, 30 decembrie 2011

Tort Alexandra

In 28 decembrie, fiica mea , Alexandra, a implinit frumoasa varsta de 18 ani. La intrunirea de  familie  nu putea lipsi tortul aniversar.
Am vrut sa fac ceva original, fara sa ma inspir de undeva, desi creativitatea mea lasa de dorit.
A fost un tort  cu blat cu cacao , mouse de ciocolata si crema de potocale. Combinatia o recomand oricui pentru ca tortul a fost foarte apreciat si pentru gust, nu numai pentru aspect .



Crema de portocale
Pentru un tort de 4 kg , ca acesta, am folosit :
-3 portocale( sau 2 portocale si doua mandarine)
-3/4 l frisca
-24g gelatina
-un iaurt simplu
-150g zahar
-zeama si coaja de la o jumatate de lamaie
  Se pune  la fiert, pentru cateva minute, intr-o cratita , zeama a doua portocale si a jumatatii de lamaie cu doua linguri de zahar si coaja rasa a unei portocale si a lamaii. Se da la rece.
Se bate frisca cu restul de zahar si cu iaurtul. Separat se hidrateaza gelatina cu 10 linguri de apa calda si se amesteca toate: se pune zeama de portocale, racita, in frisca batuta tare, iar la sfarsit se adauga gelatina si se amesteca de jos in sus, pentru ca gelatina are tendinta sa se lase la fund (la sfarsit se poate indulci cu zahar praf , sau se mai poate adauga zeama de lamaie, dupa gust, caci unora le place mai dulce , altora mai acrisor).
Blatul cu cacao se insiropeaza cu sirop simplu( apa cu zahar), se pune un strat de mouse de ciocolata si crema de portocale cu bucati de portocale sau mandarine




7 comentarii:

  1. Wow... arata minunat!!... Felicitari ... si tortul si sectiunea!
    La multi ani fucei tale si multa sanatate!!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani ficei tale!
    LA MULTI ANI 2012 !

    RăspundețiȘtergere
  3. LA MULTI ANI fiicei tale si tot ce-si doreste in viata sa i se implineasca.
    tortul e superb.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa iti traiasca fata, sa fie sanatoasa si sa-i dea d-zeu muuult noroc! Tortul este fff frumos si elegant!Iti doresc un An Nou plin de sanatate, bucurii , ganduri bune si fericire alaturi de cei dragi. La multi ani !

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunat tortul,trandafirii sunt superbi!La multi ani fiicei tale!

    RăspundețiȘtergere
  6. La Multi Ani fiicei tale,sa aiba parte de bucurii si noroc in viata. tortul este foarte frumos dar si sectiunea pare foarte gustoasa.

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate