vineri, 16 decembrie 2011

Cum am facut piratii


Totdeauna incep cu picioarele : fac cizmele sau ghetele, piciorul de lemn( pentru lemn am facut pasta maro si am adaugat putin colorant gel negru cu o scobitoare si nu am omogenizat culorile). Mai nou in loc de colorant maro Wilton amestec putina cacao cu apa, cat sa fie o pasta, si e un inlocuitor excelent pentru un maro nu foarte inchis. Dupa circa o ora , dupa ce s-au uscat cat de cat, fac pantalonii: pasta de zahar de forma unui trabuc, taiata  sau numai indoita in doua. Capetele libere se lipesc cu putina apa in ghete, cizme etc .

Am facut bustul si capul piratilor.


Cum am precizat si altadata, formele care nu doresc sa se turteasca le pun pe o farfurie cu faina acoperita cu o folie .
Hainele sunt croite separat si adaugate strat dupa strat. Acolo unde am un mantou sau altceva deasupra doar piepul vine imbracat cu tricou sau camasa.
Sabia, pistolul, carligul,  se fac in prealabil si,  uscate, se adauga personajelor in momentul lipirii manecilor si a mainilor.
Acestea se pot lipi si cu apa , dar, ca sa nu cada detaliile care nu sunt bine sprijinite,  eu folosesc sirop concentrat: intr-o lingurita pun pe foc zahar cu apa si dupa cateva secunde obtin lipiciul perfect pentru pasta de zahar.

4 comentarii:

  1. Frumos din partea ta sa ne impartasesti si noua din tehnica ta!Imi plac foarte mult piratii tai!Sunt foarte reusiti.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine arata piratii,si frumos explicat!

    RăspundețiȘtergere
  3. d-na prof, sunt Andrei de la gen. 21. Ati aflat rezultatele?

    RăspundețiȘtergere
  4. 2. Faceti niste torturi extraordinare, pe bune!

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate