marți, 19 aprilie 2011

Cum fac un coşuleţ din pastă de zahăr

Am ambalat un pahar în folie şi am pregătit o ceşcuţă cu diametrul puţin mai mare decât fundul paharului.
Am făcut o bilă mare din pastă de zahăr şi apăsând uşor , prin mişcări circulare, i-am dat forma paharului, după care am apăsat ceaşca peste pahar.

Am tăiat  surplusul şi cu un cuţit am făcut modelul  de pe coş.











Separat, se poate face un suport, picior , pe care se va inălţa coşul (partea bombată se taie drept):



Poţi să-i pui o toartă spiralată : cu un cuţit se crestează pe lungime  şi apoi se răsuceşte
Toarta se lasă la uscat şi se fixează  de coş cu ajutorul unor scobitori:

Şi iată variantele: cu bomboane ,



 ...cu picior








...coş cu flori

5 comentarii:

  1. foarte frumos cosuletul,florile sant super multumesc pentru explicatii pozate,asta e un mare ajutor cand ne aventuram sa facem un tort mai deosebit(asta cine reuseste)

    RăspundețiȘtergere
  2. Superbe! Multumim pt explicatii! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate