marți, 22 martie 2011

Tort majorat şi ,,secretul" unui negru intens pt. tort


Sigur nu e niciun secret, doar pentru mine era când mă chinuiam să obţin culoarea neagră a pastei de zahăr : întotdeauna mi se sfărâma ca nisipul sau nu imi ieşea negru, doar gri. Bineînţeles am încercat mai multe variante: de la pictat ulterior cu negru , până la mai multă gelatină pusă în pasta de zahăr. Dar rezultatul  nu mi se părea decât satisfăcător. Negrul perfect al acestui tort l-am obţinut folosind în locul pastei de zahăr pasta din marshmallow. Am folosit la topire, în micro, colorant lichid negru şi am mai adăugat la frământat colorant gel negru da la Wilton. Ceea ce mi-a ieşit (se vede şi pe tort) este un negru intens, lucios din care am modelat bile, steluţe şi am făcut bulinele şi romburile pe care le-am lipit pe tort cu puţină apă. Steluţele le-am făcut cu două zile înainte ca să se poată usca.
Dacă aveţi şi alte metode aş fi bucuroasă să mi le împărtăşiţi.

5 comentarii:

  1. tortul a iesit minunat..Sa stii ca nu esti singura care are probleme cu negru.Si eu am la fel,ca sa iasa negru intens gelul nu face fata..la final crapa pasta,se faramiteaza.La ultimul tort am incercat sa colorez pasta de marshmallow cu negru si am avut placuta surpriza sa lucrez excelent cu ea.Aceeasi poveste si cu rosu.Cred ca aceste doua culori nu se comporta bine in combinatie cu pasta de zahar.O zi buna si felicitari pentru tot ce lucrezi!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, asa este si cu rosu. La acest tort şi roşul e tot din marshmallow.Am văzut la ,,Lumea basmelor" ceva pasta gata colorată, neagră, dar e scumpă şi nici nu ştiu dacă şi cum se păstrează. Oricum eu nu o să îmi cumpăr aşa ceva pentru că mă descurc cu ce găsesc la magazin.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nelly,sunt superbe toate torturile tale,am sa incerc si eu negru dupa ideea ta si eu il pictam inainte sa iasa mai intens

    RăspundețiȘtergere
  4. multumim mult de secret , cum se time marshmallow la frigider ?
    torturile sunt minunate ......

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte dragute torturile tale! Spune-mi si mie, te rog, de unde iei colorant lichid negru....
    Dana

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate