vineri, 31 decembrie 2010

Torturi pentru copii

Tort prinţesă
 
Tort cu animale Tortul Mickey Mouse este dupa un model pe care l-am vazut pe net. Cel mai greu mi s-a parut obtinerea culorii negre, caci trebuie adaugata o cantitate foarte mare de colorant Wilton si la un moment dat pasta de zahar parca da sa se sfarame
 Tortul cu dinozaur este unul din preferatele mele. Prima data am facut capul lui Dino, tepii si coada din pasta de zahar. Pentru a avea gura deschisa a facut o taietura si am introdus un carton indoit in doua. S-a uscat destul de repede. Apoi am facut dintii, de fapt niste triunghiuri foarte mici, si i-am lipit cu sirop. Fiecare dinte se lipeste separat, astfel ca cei de jos si cei de sus sa se intercaleze. Cu un pai am facut apoi ,,solzii,, de pe cap si de pe coada. Ochii sunt doua bile mici albe din pasta de zahar introduse intr-o mica adancitura facuta cu coada de la o pensula . Se fac pleoapele care se lipesc cu sirop astfel incat sa acopere putin din ochi.
 Corpul dinozaurului  este dintr-un blat rotund,din 5 oua, copt in tava cu diametrul de 24 cm .Blatul obtinut se taie in doua si se lipesc cele doua bucati pe verticala cu putina crema. Cele doua jumatati alaturate se pun perpendicular pe tortul ,,suport,, acoperit si el cu pasta de zahar. Partea cu coada am facut-o din 3 oua, intr-o tava in forma de inima si am decupat 3 bucati pe care le-am suprapus ca sa obtin ceva ca o coada (aici am atasat coada pe care am facut-o din pasta de zahar). Intregul corp este taiat in trei straturi orizontale si umplut cu crema tortului.  Petele se fac din ciocolata topita, amestecata cu putin ulei,  puse cu lingurita pe o hartie de copt si care dupa intarire se pot ridica cu cutitul .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate