duminică, 23 decembrie 2012

Tort minge

 Pentru iubitorii de fotbal un tort in forma de minge poate fi cea mai placuta surpriza dulce. Pentru blat nu ai nevoie decat de un castron si de o forma rotunda de copt, de diametrul castronului

 Se pun trei straturi de crema si se rotunjeste putin partea de jos cu un cutit de jur imprejur ca sa capete forma mingii.
La diametrul de 15cm mingea are cam 1,5kg. Acesta, cu partea de jos si cu crema de suhaida a cantarit 3kg.
Cremele consistente si dulci se pun in strat mai subtire, deci atentie: daca vreti un strat mai gros de crema( cu frisca) , faceti blatul mai subtire ca sa nu iasa o minge ovala. Se imbraca intai toata mingea cu pasta de zahar alba, dupa care se lipesc cu apa elementele decupate cu ajutorul unui sablon.
       Daca vrei un tort pentru mai multe persoane poti opta pentru varianta de mai jos (6kg). Aici m-am chinuit putin cu iarba , pentru ca am facut-o fir cu fir, neavand duiul necesar pentru iarba.
                            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate