sâmbătă, 25 august 2012

Tort ,,Zodia leu"

Simona, o doamna foarte simpatica, nascuta in zodia leu, si-a dorit foarte mult de ziua ei un tort cu un leu( aici nu ma refer la pret), care sa aiba un zambet larg si  unghiile si coada rosii, rosu fiind culoarea ei preferata. Pozele cu tortul mi le-a trimis ea, pentru ca fiica mea le-a sters pe cele facute de mine de pe aparatul nostru foto inainte de a le descarca eu pe calculator .


Leul este din salam de biscuiti, iar  tortul : blat cu cacao si crema de ciocolata si frisca cu visine.
Ideea cu salamul de biscuiti este de pe blogul lui Lilly, care este o maestra in modelarea acestuia. Eu acum am lucrat pentru prima data cu asa ceva si am ramas  surprinsa de cat de usor se lucreaza cu el.
puteam sa fac figurina si din pasta de zahar, dar era prea grea la dimensiunile dorite.
Leul l-am asezat pe un carton , pe care l-am decupat dupa conturul acestuia si pe care l-am mascat cu crema de unt ( cu o spatula s-a putut ridica usor de pe tort cu ,,iarba" cu tot)

2 comentarii:

  1. sora teodora simona28 august 2012 la 11:44

    Va multumesc foarte mult atat pentru tortul care a fost cel mai frumos din viata mea de pana acum dar, si pentru ca, in ciuda faptului ca v-am stresat atat...totusi va sunt simpatica!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. sora teodora simona28 august 2012 la 12:02

    Iar in legatura cu pozele sterse de pe aparatul dvs foto, nu este nici o problema, le puteti recupera cu ajutorul unui program pe care il gasiti pe internet.

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate