marți, 1 mai 2012

Cum am făcut răţoii Disney




În sfarşit am puţin timp să postez ceea ce am promis : cum am facut răţoii Donald şi Daisy.
Am folosit pasta de zahăr făcută de mine:
  •  într-un castron pregătesc 1/2 kg zahăr praf
  • dizolv pe baie de aburi 1 lingură de gelatină în 5 linguri de apă şi adaug o lingură de ulei de palmier şi 2 linguri de miere( le amestec tot pe baia de aburi până la dizolvarea completă a ingredientelor)
  • amestec zahărul cu gelatina, la început cu o spatulă, apoi cu mâna ; între timp mai adaug o lingură de apă în care am dizolvat un vârf de cuţit de sare de lămâie, deoarece, altfel,  pasta ar fi prea dulce( se pot pune şi diferite esenţe: eu  folosesc esenţă de lămâie, de portocale, de migdale sau mentă, de la Dr Oetker, în funcţie de crema tortului)
  •  mai adaug zahăr praf până  obţin o pastă care se poate modela sau întinde          
Şi acum iată fazele de modelare a personajelor:
-corpul, mâinile şi capul


-fusta, puţin ondulată pe margine
-ochii şi ciocul





 Pentru stabilitate pe tort, in picioare am infipt cate o scobitoare; picioarele se lasă la uscat de azi pe mâine, căci altfel s-ar turti sub greutatea corpului
 Hăinuţele le croiesc cu cuţitul , iar la guler folosesc cu decupatorul petală de trandafir şi le lipesc de corp cu puţină apă



Ataşez mâinile cu apă şi le fixez cu jumătăţi sau sferturi de scobitori

Lipesc capul, picioarele( după ce s-au uscat foarte bine) şi gata:



5 comentarii:

  1. Super realizat si pozele ajuta foarte mult.Multumim

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumoase sunt,multumesc mult pentru acest tutorial.Pare usor asa cand ne explici,dar mai greu e sa pun eu in practica.Felicitari inca odata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este minunat!Apreciez mult faptul ca impartasesti din experienta ta, ceea ce pe noi(care nu suntem asa talentate)ne ajuta mult.O zi buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos!Imi spuneti si mie de unde pot cumpara ulei de palmier si la ce pret?Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Ulei de palmier se gaseste la Metro. Eu l-am cumparat de la o alimentara din cartierul meu. Costa destul de mult, vreo 25 lei litrul. Pentru inceput se poate folosi si margarina in locul uleiului de palmier, insa figurinele facute asa nu se pot pastra mult timp pentru ca rancezesc.

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate