joi, 24 noiembrie 2011

Tort cu multe farduri

Am facut doua torturi rotunde: unul  din 5 oua si unul din 3 oua. Din cel mic am taiat ca sa ii dau forma de posetuta dupa ce  s-a intarit crema.
Crema de iaurt cu fructe : un iaurt mare  cu capsuni, 1 litru de frisca( nu e nevoie de aceasta cantitate pentru tortul de 3Kg- eu am mai facut unul de 3kg in paralel cu acesta), un compot de ananas, unul de piersici si cateva visine din congelator, plus 30g gelatina si cateva linguri de zahar, dupa gust( eu am pus 4 linguri).
-se bate frisca cu iaurtul : merge foarte repede si se pune deoparte
- se pregatesc fructele intr-un vas( doar piersicile le-am taiat in bucati mai mari, ananasul a fost gata taiat)
-gelatina se pune intr-un castronel amestecata cu 200ml zeama de compot si se tine deasupra unui alt vas in care fierbe apa( deasupra, pentru ca gelatina la temperatura mai mare de 80 grade isi pierde din proprietati), pana se dizolva complet si se amesteca cu fructele, iar apoi cu frisca
Blatul se taie , se insiropeaza cu sirop ( 6  linguri zahar, 200ml apa in care pui  esenta de vanilie) , se umple cu crema si se da la frigider cateva ore sau pana a doua zi.



4 comentarii:

  1. esti o persoana speciala ... de unde stiu?
    mi ai spus o chiar TU
    "doi dintre marii zei s-ar fi certat odată pentru ca nu se puteau pune de acord cu privire la cea mai frumoasa floare din lume. Unul prefera trandafirul, iar celalalt, care nu văzuse niciodată o asemenea floare, prefera lotusul. Când primul i-a arătat pentru prima data un trandafir, rivalul sau a trebuit sa fie de acord ca nici floarea de lotus nu îl putea întrece.:
    E FRUMOS CEEA CE FACI ,ASTA VINE DIN INTERIOR
    Aşa cum o comoară o descoperi la mal=R
    Cu toată bucuria îţi doresc:
    mulţumire sufletească,
    Admiră, mulţumeşte şi iubeşte

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu de ce un astfel de comentariu deosebit vine de la un anonim? Multumesc frumoasele cuvinte la adresa mea, desi nu ma consider o persoana speciala, ci una obisnuita, dar care are un anume talent ,care pana nu demult risca sa se piarda.

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate