sâmbătă, 26 martie 2011

Tort cu ursuleti


Este un tort de ciocolată, făcut pentru un nepoţel, care de curând a împlinit 1 anişor. A fost foarte atras de roşul ursuleţului Winnie, din care a şi gustat de cum l-a văzut.
Cremele de ciocolată pe care le folosesc de obicei sunt:
1.Cu frişcă
Folosesc ciocolată şi frişcă în cantităţi egale( pentru un tort de 3-4kg folosesc 500g ciocolată şi 500ml  frişcă). Frişca se bate bine şi ciocolata se topeşte pe baie de aburi. Ciocolata, dupa ce se raceste putin, se  toarnă peste frişcă şi se  amestecă cu o spatulă până se omogenizează.

2. Cu frişcă şi cu margarină
Jumătate de pachet de margarină Rama se pune într-o cratiţă pe foc până se topeşte. Se trage cratiţa de pe foc şi se adaugă 1 ou întreg, 125g zahăr şi două linguri cu vârf de cacao. Se bate bine, pe urmă se fierbe câteva minute direct pe foc, până se topeşte zahărul şi se îngroaşă puţin. Se lasă la răcit şi pe urmă se amestecă cu 500ml frişcă bătută tare cu un iaurt de fructe şi un întăritor de frişcă.

3.Cu unt 
200g zahăr(12 linguri), 30g cacao(2 linguri), 2 ouă întregi şi 200g unt se bat cu telul şi se pun pe baie de aburi.
Amestecând continuu, se ţine cratiţa pe baia de aburi până când dacă se picură din amestec pe o farfurie rece( pusă puţin în congelator) acesta nu mai curge. După răcire se freacă spumă cu 100g unt, sau cu mai mult, chiar cu 200g, dacă ai un tort mai mare.

4. Crema suhaida( Aceasta e crema mea preferata)

Se fierb pe foc 350g margarina cu 250g zahar 4 lg de cafea fiarta, 1 lg faina, 2 lg lapte praf si 4 lg cacao, cinci minute. Se lasa la rece pana a doua zi si se bate cu mixerul.

6 comentarii:

  1. Imi plac foarte mult torturile tale ! Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc Sandrina! Dar când văd ce stiu să facă alţii mă gândesc că sunt doar o biată începătoare, care are pasiune, însă are şi foarte multe de învăţat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate. Tot ce stiu am invatat de pe net si recunosc ca am unele modele, niste doamne mai experimentate si cu deosebit talent artistic, pe care le admir f. mult.

    RăspundețiȘtergere
  4. Woowwww...ce torturi frumoase!!!!
    FELICITARI!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte reusit, imi place ca ati folosit culori vesele! Felicitari pt aceste ultime 2 torturi( si cel de majorat este superb)!

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate