joi, 3 martie 2011

Tort cu pitici



Un blat rotund, făcut din patru ouă, pitici şi ciupercuţe  din marsmallow(capul , mâinile piticilor, şepcuţa  şi pantofiorii), şi restul  din pastă de zahăr. Am optat pentru marsmallow pentru că figurinele ies mult mai finuţe decât din pasta de zahăr şi elementele se pot lipi fără sirop. Marginile trunchiului de copac sunt date cu ciocolată topită( cu o pensulă), iarba e cremă de unt. Am mai  postat un tort asemănător la torturi pentru copii: acela a fost primul meu tort cu figurine, acoperit cu pasta făcută din bomboane gumate, marshmallow ,după o reţetă de pe net( pe atunci habar nu aveam că există pasta de zahăr)
Iata cateva faze ale modelarii capului piticilor:

Pasta de marshmallow( voi scrie pe scurt mm) o prepar astfel;
-intr-un bol pun 3-4 bomboane mm si o lingurita de apa sau, dupa culoarea de care am nevoie, colorant lichid si le pun aprox 1 minut la microunde, pana vad ca se umfla.
-le presar cu o lingura de zahar praf si le amestec repede cu o lingurita 
-adaug zahar praf si framant bine amestecul cu mainile unse cu margarina sau unt (merge si cu ulei), pana cand obtin o pasta foarte putin lipicioasa pe care pot sa o modelez cum doresc
Pentru pasta din mm important e sa ai mainile unse si eu folosesc zahar cu amidon inclus( nu stiu daca asa trebuie, dar mie imi ies figurinele f. bine asa si nu mai experimentez)



5 comentarii:

  1. Ce frumos e! Parca a aparut direct dintr-o carte cu povesti! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Nico! L-am facut cu mult drag pentru o micuta domnisoara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara,
    In cautare de un tort printesa hoinaream pe net dupa retete imagini de unde sa ma inspir cand deodata un tort cu pitici imi atrage privirea fulgerator.....
    Imi pare atat de cunoscut si e chiar intro tava asemanatoare de inox e prea mare coincidenta dar sunt foarte curioasa si o sa deschid imaginea sa ma conving e unul identic cu cel al fetitei mele de la implinirea unui anisor sau doar o coincidenta dar mai rar sa fie identica chiar si tava:-), deschid privesc privesc si zic: asta e tortul Mariei primit de la nasa noastra pe care o iubim mult si cu , care nu am reusit sa ne intalnim cand am fost acasa ea e Dana si Florin , vecinii dvs iar eu sunt Oana mama finutei lor Beatrice Maria :).a fost un tort spectaculos nu o sa il uitam niciodata.Va multumim pt ca existati si ii bucurati atat pe cei mici cat si pe cei mari,si eu am aceasta pasiune doar ca nu sunt ca ale dvs. parca au suflet....va felicitam si chiar ma bucur ca am reusit sa gasesc site-ul dvs.Spor la lucru in continuare si cat mai multe torturi.
    Mult respect Fam Ardelean

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate