vineri, 31 decembrie 2010

Torturi pentru copii

Tort prinţesă
 
Tort cu animale



 Tortul Mickey Mouse este dupa un model pe care l-am vazut pe net. Cel mai greu mi s-a parut obtinerea culorii negre, caci trebuie adaugata o cantitate foarte mare de colorant Wilton si la un moment dat pasta de zahar parca da sa se sfarame
 Tortul cu dinozaur este unul din preferatele mele. Prima data am facut capul lui Dino, tepii si coada din pasta de zahar. Pentru a avea gura deschisa a facut o taietura si am introdus un carton indoit in doua. S-a uscat destul de repede. Apoi am facut dintii, de fapt niste triunghiuri foarte mici, si i-am lipit cu sirop. Fiecare dinte se lipeste separat, astfel ca cei de jos si cei de sus sa se intercaleze. Cu un pai am facut apoi ,,solzii,, de pe cap si de pe coada. Ochii sunt doua bile mici albe din pasta de zahar introduse intr-o mica adancitura facuta cu coada de la o pensula . Se fac pleoapele care se lipesc cu sirop astfel incat sa acopere putin din ochi.
 Corpul dinozaurului  este dintr-un blat rotund,din 5 oua, copt in tava cu diametrul de 24 cm .Blatul obtinut se taie in doua si se lipesc cele doua bucati pe verticala cu putina crema. Cele doua jumatati alaturate se pun perpendicular pe tortul ,,suport,, acoperit si el cu pasta de zahar. Partea cu coada am facut-o din 3 oua, intr-o tava in forma de inima si am decupat 3 bucati pe care le-am suprapus ca sa obtin ceva ca o coada (aici am atasat coada pe care am facut-o din pasta de zahar). Intregul corp este taiat in trei straturi orizontale si umplut cu crema tortului.  Petele se fac din ciocolata topita, amestecata cu putin ulei,  puse cu lingurita pe o hartie de copt si care dupa intarire se pot ridica cu cutitul .

joi, 30 decembrie 2010

Tort Garfield

 Am copt două blaturi dretunghiulare şi am decupat pisica cu ajutorul unui şablon făcut din carton.


 Am facut ochii din bomboane marsh mallow, pe care le-am topit la microunde, după care le-am frământat cu zahăr praf, până cănd le-am putut modela după plac.


 Am pus ochii pe un carton portocaliu si am desenat botul pe un carton galben ca să-mi dau seama cum va arăta în final, după care am decupat forma din pasta de zahăr.


 Aici deja am îmbrăcat tortul cu crema de unt portocalie( am folosit colorant roşu şi galben până am obţinut culoarea dorită).Conturul l-am făcut din crema de ciocolată cu care am umplut şi tortul.Din ciocolată topită am decupat modelul de pe margine şi cu şpriţul i-am făcut ,,blăniţa,,

Persoane interesate