marți, 15 mai 2012

Tort cu trandafiri rosii




D-na Gabi , la aniversarea a 13 ani de căsnicie, a dorit să-l surprindă pe soţul ei cu un tort alb, cu cremă de ciocolată şi ornat cu multe flori ( ştiind cât de mult îi plac acestuia florile).

duminică, 6 mai 2012

Banane in pijamale

Răzvan, nepoţelul colegei mele a împlinit doi anişori. Pentru că desenele animate cu bananele ii plac foarte mult, mama lui s-a gândit că trebuie să-i facă un tort cu personajele îndrăgite. De fapt, au fost două torturi într-unul, deoarece i s-a sărbătorit ziua prima dată cu adulţii şi a doua zi cu copiii.
La mulţi ani, Răzvan!






vineri, 4 mai 2012

O idee ciudata

Dirigintele fiicei mele este profesor de religie, deci elevii lui s-au gandit sa-i ofere ca dar de suflet un tort cu o biserica, daca mama Alexandrei, adica eu , accepta provocarea. Am incercat, desi ideea mi s-a parut cel putin ciudata,  si iata ce a iesit:




marți, 1 mai 2012

Cum am făcut răţoii Disney




În sfarşit am puţin timp să postez ceea ce am promis : cum am facut răţoii Donald şi Daisy.
Am folosit pasta de zahăr făcută de mine:
  •  într-un castron pregătesc 1/2 kg zahăr praf
  • dizolv pe baie de aburi 1 lingură de gelatină în 5 linguri de apă şi adaug o lingură de ulei de palmier şi 2 linguri de miere( le amestec tot pe baia de aburi până la dizolvarea completă a ingredientelor)
  • amestec zahărul cu gelatina, la început cu o spatulă, apoi cu mâna ; între timp mai adaug o lingură de apă în care am dizolvat un vârf de cuţit de sare de lămâie, deoarece, altfel,  pasta ar fi prea dulce( se pot pune şi diferite esenţe: eu  folosesc esenţă de lămâie, de portocale, de migdale sau mentă, de la Dr Oetker, în funcţie de crema tortului)
  •  mai adaug zahăr praf până  obţin o pastă care se poate modela sau întinde          
Şi acum iată fazele de modelare a personajelor:
-corpul, mâinile şi capul


-fusta, puţin ondulată pe margine
-ochii şi ciocul





 Pentru stabilitate pe tort, in picioare am infipt cate o scobitoare; picioarele se lasă la uscat de azi pe mâine, căci altfel s-ar turti sub greutatea corpului
 Hăinuţele le croiesc cu cuţitul , iar la guler folosesc cu decupatorul petală de trandafir şi le lipesc de corp cu puţină apă



Ataşez mâinile cu apă şi le fixez cu jumătăţi sau sferturi de scobitori

Lipesc capul, picioarele( după ce s-au uscat foarte bine) şi gata:



Persoane interesate