Descriu aici cum am facut blaturile (folosesc de obicei această reţetă şi blatul creşte foarte bine şi nu se lasă deloc).
Ingrediente pentru un blat obişnuit, nu foarte mare( de ex. pentru un tort cu diametrul de 24 cm):
4ouă
4 linguri apă
150g zahăr
140g făină
50g amidon( eu pun două linguri)
1/2plic praf de copt
Se amestecă gălbenuşurile cu apa .
Se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr şi se amestecă până la omogenizare , mai precis până la dizolvarea totală a cristalelor de zahăr.
Se bat albuşurile şi când se formează o spumă moale se adaugă zahărul rămas şi se bate până când spuma devine tare.
Spuma obţinută se pune peste gălbenuşuri şi se amestecă uşor cu o spatulă, cu mişcări circulare de jos în sus.
Se cerne deasupra amestecul de făină, amidon şi praf de copt şi se amestecă din nou cu mişcări la fel de uşoare, ca să se obţină un aluat spumos, fin.
Se pune în cuptor, la foc mic şi nu se deschide uşa cuptorului sub nicio formă primele 15 minute.
Crema
de zmeura
2 galbenusuri + 4 linguri de zahar se bat pe
baie de aburi pana se ingroasa
400g zmeura (congelata sau proaspata) se
amesteca cu 50ml sirop de zmeura si cu 3 lg de zahar in blender
400ml frisca batuta se amesteca cu
galbenusurile si cu pireul de zmeura apoi se adauga 20g gelatina hidratata cu
cateva linguri de apa.
In functie de gustul fiecaruia, la
sfarsit, se poate adauga putina zeama de
lamaie sau zahar praf
Se poate
face la fel si cu capsuni proaspete, chiar si fara sirop. La sfarsit , in crema
se pot adauga bucati de capsuni. F. bun!
Dintre toate cele facute de tine, acesta m-a cucerit ! Este absolut superb !
RăspundețiȘtergereDoamne este atat de elegant,fin si deosebit lucrat...Multe felicitari !!!
RăspundețiȘtergereMinunat! Arta !
RăspundețiȘtergere