Tort de castane la rece
BlatSe frământă 500g biscuiţi măcinaţi cu 150g margarină, 4 linguri de cacao, 150ml cafea şi 4 linguri de zahăr praf.
Compoziţia se pune într-o formă de tort, unsă cu unt şi se apasă cu lingura.
Crema
250ml frişcă se bate tare.
500g pireu de castane se amestecă cu 50ml rom, apoi se adaugă 50ml din frişca bătută şi 20g gelatină dizolvată în puţină apă caldă.
Se întinde crema peste blat şi de dă puţin la rece.
Peste 15 minute se pune deasupra restul de frişcă .După 2-3 ore se poate servi.
Se face foarte uşor şi gustul este excelent
Crema
de zmeura
2 galbenusuri + 4 linguri de zahar se bat pe
baie de aburi pana se ingroasa
400g zmeura (congelata sau proaspata) se
amesteca cu 50ml sirop de zmeura si cu 3 lg de zahar in blender
400ml frisca batuta se amesteca cu
galbenusurile si cu pireul de zmeura apoi se adauga 20g gelatina hidratata cu
cateva linguri de apa.
In functie de gustul fiecaruia, la
sfarsit, se poate adauga putina zeama de
lamaie sau zahar praf
Se poate
face la fel si cu capsuni proaspete, chiar si fara sirop. La sfarsit , in crema
se pot adauga bucati de capsuni. F. bun!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu