duminică, 26 ianuarie 2014

Tort Rebeca

  Acest tort l-am facut pentru nepoata mea, Rebeca, cu ocazia implinirii varstei de 19 ani( 15 ianuarie).
Blat alb si crema de mascarpone cu piersici.
Crema de mascarpone este extrem de buna, fina, nu foarte dulce si f. usor de facut. Pentru un tort de 3Kg se iau 250g mascarpone, 350ml frisca, 4lg zahar( poti pune mai mult, dupa gust , la sfarsit, in crema obtinuta), 2 oua, 15g gelatina.
   Galbenusurile se amesteca cu zaharul pe baie de aburi, se bate frisca, se amesteca cu galbenusurile si se adauga branza. Gelatina se hidrateaza cu putina apa, sau zeama de compot si se adauga la crema.
   Blatul se taie in doua si se umple: se pune jumatate de crema, se aseaza piersicile din compot( se pun jumatati de piersica) si apoi restul de crema . Se pune la frigider sa se intareasca. Daca crema e mai moale , in jurul primului strat de blat se pune un inel de la tava de copt si apoi se umple tortul .
 Se ia inelul cand s-a intarit.
Era sa uit: am insiropat blatul cu zeama de compot .





Pentru decoratiuni am folosit fondant gata cumparat, pentru ca se intinde mult mai subtire decat cel facut de mine si e mult mai neted, mai fin. Nu am avut niciun sablon, totul este modelat cu mana libera. Pentru curbura talpii am folosit niste carti suprapuse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate