Pentru un blat patrat de 20/20cm, sau unul rotund cu diametrul de 23cm, folosesc urmatoarele:
- 450g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 400g zahar tos
- 400g margarina moale ( adica a stat suficient la temperatura camerei ca sa se poata lucra cu ea)
- 7 oua de marime medie
- 3 linguri si jumatate de lapte
Se obtine un blat mai compact, dar nu uscat, adica perfect pentru a-l ,,sculpta"
Pentru culoare am folosit un spray argintiu de 42g, de la Wilton(am avut nevoie de tot tubul pentru acest tort de 4Kg).
Pentru mine a fost o experienta inedita, pentru ca nu am mai facut un astfel de tort . Mi-a iesit peste asteptari, dar concluzia a fost ca nu se prea merita, pentru ca o mare parte din tort se risipeste, deoarece intai faci un tort dreptunghiular si apoi decupezi . Noroc cu matusa mea careia ii plac dulciurile si care mananca cu placere tot ceea ce ,,pica" de la torturile mele( mie mi-e frica sa nu ma ingras, prin urmare ma feresc de prea mult dulce)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu