luni, 15 august 2011

Corabia piratilor

Tort cu crema de ciocolata alba cu frisca, esenta de vanilie si nuca caramelizata, acoperit cu pasta de zahar . Capul figurinelor si tot ce e negru e din marsh mallow, rosul e cumparat de la Lumea basmelor, iar restul e din pasta de zahar .



 Seful...
 Pazitorul comorii ...
 Cherchelitul...

Iata cateva momente surprprinse in timpul realizarii lui( nu am putut sa fac mai multe poze ca e foarte dificil daca nu ai un ajutor):
 Initial,  am copt un blat dreptunghiular din 12 oua si l-am taiat , umplut si suprapus asa cum se vede in imaginea de sus. Sub pasta de zahar se unge tortul cu o crema de unt sau margarina( eu am facut o crema de budinca de vanilie ,   foarte usor indulcita -cu o lingura de zahar- pentru ca oricum pasta de zahar e foarte dulce)
Puntea am facut-o  mai deschisa la culoare :

Tortul a cantarit 4,5 Kg.

13 comentarii:

  1. felicitari,un tort foarte ,foarte,frumos realizat

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine realizat! Imi place! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte reusit tortul, iar piratii sunt penali de-a dreptul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Super frumos tortul,la fel si personajele!Cred ca am mai citit la tine,colorezi mmf cu negru,dar de care: gel sau praf ca mie nu prea imi iese.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru aprecieri!
    Adina: folosesc gel, dar pentru cantitati relativ mici de pasta. Daca as avea nevoie de mult negru mi-as cumpara fondant gata colorat de pe net.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine ca te-am gasit super tortul,am o intrebare cum ai facut mingea de fotbal ai forma?

    RăspundețiȘtergere
  7. Imoatti: nu am forme speciale pentru nici un fel de tort. Pentru minge am copt 2 blaturi: unul rotund de 15cm si unul intr-un castronel de inox(are gura mai lata, fundul mai mic), le-am suprapus cu crema si cu cutitul am rotunjit putin partea de sus, obtinand astfel o jumatate de ,,minge"

    RăspundețiȘtergere
  8. Bravo! Bravo! Bravo! De o mie de ori :BRAVO!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. suuuperb!!!!multumim pt sfaturi!!!! felicitari si la cat mai multe torturi!!!!pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Superb... Esti foarte talentata... Felicitari!!

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate