Tort cu crema de ciocolata alba cu frisca, esenta de vanilie si nuca caramelizata, acoperit cu pasta de zahar . Capul figurinelor si tot ce e negru e din marsh mallow, rosul e cumparat de la Lumea basmelor, iar restul e din pasta de zahar .
Seful...
Pazitorul comorii ...
Cherchelitul...
Iata cateva momente surprprinse in timpul realizarii lui( nu am putut sa fac mai multe poze ca e foarte dificil daca nu ai un ajutor):
Initial, am copt un blat dreptunghiular din 12 oua si l-am taiat , umplut si suprapus asa cum se vede in imaginea de sus. Sub pasta de zahar se unge tortul cu o crema de unt sau margarina( eu am facut o crema de budinca de vanilie , foarte usor indulcita -cu o lingura de zahar- pentru ca oricum pasta de zahar e foarte dulce)
Puntea am facut-o mai deschisa la culoare :
Tortul a cantarit 4,5 Kg.
luni, 15 august 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arhivă blog
-
▼
2011
(50)
- ► sept. 2011 (1)
-
►
2012
(32)
- ► sept. 2012 (2)
-
►
2013
(18)
- ► sept. 2013 (1)
-
►
2015
(9)
- ► sept. 2015 (1)
Superb realizat. felicitari!
RăspundețiȘtergereBestial
RăspundețiȘtergerefelicitari,un tort foarte ,foarte,frumos realizat
RăspundețiȘtergereFoarte bine realizat! Imi place! Felicitari!
RăspundețiȘtergereFoarte reusit tortul, iar piratii sunt penali de-a dreptul.
RăspundețiȘtergereFoarte foarte reusit.Felicitari.
RăspundețiȘtergereSuper frumos tortul,la fel si personajele!Cred ca am mai citit la tine,colorezi mmf cu negru,dar de care: gel sau praf ca mie nu prea imi iese.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru aprecieri!
RăspundețiȘtergereAdina: folosesc gel, dar pentru cantitati relativ mici de pasta. Daca as avea nevoie de mult negru mi-as cumpara fondant gata colorat de pe net.
Ce bine ca te-am gasit super tortul,am o intrebare cum ai facut mingea de fotbal ai forma?
RăspundețiȘtergereImoatti: nu am forme speciale pentru nici un fel de tort. Pentru minge am copt 2 blaturi: unul rotund de 15cm si unul intr-un castronel de inox(are gura mai lata, fundul mai mic), le-am suprapus cu crema si cu cutitul am rotunjit putin partea de sus, obtinand astfel o jumatate de ,,minge"
RăspundețiȘtergereBravo! Bravo! Bravo! De o mie de ori :BRAVO!!!
RăspundețiȘtergeresuuuperb!!!!multumim pt sfaturi!!!! felicitari si la cat mai multe torturi!!!!pupici!!!
RăspundețiȘtergereSuperb... Esti foarte talentata... Felicitari!!
RăspundețiȘtergere