marți, 21 iunie 2011
Tort albastru cu orhidee
Blat
-3ouă
-120g zahăr
-110g făină
-1 lingură cu vârf de amidon
-o linguriţă praf de copt
Blatul se însiropează cu sirop caramel: se caramelizează 5 linguri de zahăr, după care se adaugă 200ml apă şi se lasă pe foc până se dizolvă tot zahărul
Crema:
-2 gălbenuşuri, 6 linguri zahăr şi 2 linguri de lapte şi o sticluţă de esenţă de vanilie se pun pe baie de aburi şi se amestecă până se ingroaşă puţin
-200g frişcă se bate şi se pune deoparte
-100g ciocolată albă se topeşte pe baie de aburi
Albuşul unui ou se bate şi se amestecă cu frişca, se adaugă crema rece de gălbenuşe, ciocolata topită, şi se mai amestecă cu 8-10 g gelatină dizolvată în 3 linguri de apă caldă.
Pentru un gust deosebit se poate adăuga cremei nucă amestecată cu zahăr caramelizat :
6 linguri de zahăr se caramelizează, se adaugă un pumn de miez de nucă şi se amestecă puţin pe foc, după care se pune la rece, dar nu intr-un loc cu multă umezeală pentru că se inmoaie( de exemplu nu în frigider).
Când s-a răcit şi întărit se scoate foarte uşor cu un cuţit sau o spatulă metalică şi se sfărâmă cu o sucitoare, prin rulare. Se separă bucăţile mai mari de restul cu o strecurătoare pt. tăieţei şi ceea ce este sfărâmat bine se pune în crema de ciocolată.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arhivă blog
-
▼
2011
(50)
- ► sept. 2011 (1)
-
►
2012
(32)
- ► sept. 2012 (2)
-
►
2013
(18)
- ► sept. 2013 (1)
-
►
2015
(9)
- ► sept. 2015 (1)
este foarte frumos va urmaresc de ceva timp si imi place foarte mult ceea ce faceti foarte frumos realizate si explicate va multumim
RăspundețiȘtergeresuperb tortul!!! orhideea fenomenala. felicitari!
RăspundețiȘtergereFoarte frumoasa orhideea,banuiesc ca e din pasta cumparata,nu?
RăspundețiȘtergerewow,e ca o bijuterie ,e super frumos,floarea superba,frumzele,,,, o minune e totul,felicitari
RăspundețiȘtergereSuperbbbbbbb!Felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc ca imi vizitati blogul si pentru comentarii!
RăspundețiȘtergereAdina, florile sunt din pasta cumparata si, asa cum am mai spus, se lucreaza foarte usor cu ea, de aceea niciodata nu ma voi mai chinui cu lapte praf.Costa 28 de lei kilogramul, dar merita banii.
Nelly imi place tortul tau,...de fapt am rasfoit si celelalte torturi, si sunt chiar frumoase. Au ceva. Sunt delicate sau vesele, functie de tema abordata. Abia astept sa vad si alte creatii.
RăspundețiȘtergereViorica iti multumesc din suflet, mai ales ca aceste cuvinte vin din partea unei experte in arta decorarii torturilor.Eu nu cred ca am un stil bine conturat ci ma las dusa de inspiratia de moment.Important e ca imi place ceea ce fac, ma relaxeaza si pentru mine asta conteaza.Bineinteles ca admiratia, bucuria, cu care sunt primite torturile mele imi creaza mari satisfactii.
RăspundețiȘtergereminunat tortul iar floarea perfecta! Felicitari..
RăspundețiȘtergereSuperb! Bravo, Nelly !Pupici!
RăspundețiȘtergerefoarte frumos...felicitari...de unde cumparati pasta pt florii????
RăspundețiȘtergere