miercuri, 5 ianuarie 2011
Tort castel
Tortul castel l-am facut dint-un blat patrat facut din 10 oua si unul rotund , cu diametrul de 15cm, din 4 oua. Turnurile sunt facute din pasta de zahar : pasta roz am pus-o pe un cilindru din plastic, invelit in folie de aluminiu si cand s-a uscat exteriorul am tras cu grija turnul de pe cilindru, am detasat cu un cutit folia din interior si l-am lasat la uscat. ,,Caramizile,, sunt facute cu un liniar, imediat dupa aplicarea pastei pe cilindru. Acoperisurile sunt cornete cu ciocolata care se gasesc in comert. Se pot atasa foarte bine la turnuri pentru ca, prin rasucire usoara, ciocolata din cornet intra in marginile turnului. Pentru siguranta, insa, am fixat cornetele in tort infigand in ele bete de frigarui si astfel si turnurile au avut o stabilitate mai mare. Pentru culoare, le-am acoperit cu un strat de glazura de lamaie Deco( din plic), careia i-am adaugat putin colorant.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arhivă blog
-
►
2012
(32)
- ► sept. 2012 (2)
-
►
2013
(18)
- ► sept. 2013 (1)
-
►
2015
(9)
- ► sept. 2015 (1)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu