luni, 25 iulie 2016

Lion Guard cake

Ac esta l-am facut pentru nepotul meu , care a implinit 4 ani si si-a dorit un tort cu Garda felină. Partea de jos am imbracat-o initial in fondant galben si am pulverizat-o cu solutie alcoolica de colorant gel( se dizolva destul de greu in alcool, dar se si usca repede si nu umezeste fondantul) Nu am aerograf, deci am cumparat un ,,set de calatorie,,( asa se numeste), de la Jumbo,cu sticlute pentru solutii-ca sticlutele de parfum- si le-am folosit pentru solutia facuta de mine. Apoi am pictat peisajul cu negru de la Wilton. Nisipul este zahar brun. A fost f admirat . A fost si racoros pentru ca am facut o crema usoara, acrisoara de fructe: visine, din congelator și piersici din compot.

sâmbătă, 23 iulie 2016

Frozen cake

         Castelul de gheață l-am făcut în felul următor: am fiert un sirop de zahar cu colorant albastru si o lingură mare de glicerină (  cumpărată de la Lumea basmelor). Cand am considerat că a fiert destul, l-am turnat pe hartie de copt si cand s-a întărit l-am spart .
Bucățile sunt fixate pe tort cu royal icing, adică cu albuș bătut cu zahăr praf. Cu acest fundal tortul a iesit mult mai spectaculos.

My dog

Perna e tortul , iar cainele e facut din salam de biscuiti, acoperit cu pasta de zahar

Turn Eiffel din royal icing



Persoane interesate