duminică, 8 februarie 2015

Cum am facut tortul laptop

Daca ar fi să imi dau notă pe acest tort, cu siguranţă nu ar fi mai mare de 6! Parca nimic nu mi-a iesit perfect! 

Dar... să vedem cum l-am făcut...
Prima dată am căutat o bucată de plexiglas, la Dedeman. Am şi găsit, cu 8 lei, o folie suficient de mare ca suport pentru monitor. Trebuia să il indoi în forma de L, dar nu se poate îndoi decât la cald şi cei de la magazin nu se ocupă cu aşa ceva... Ce să fac? Am mers la o firmă de publicitate să mă interesez de preţul unuia gata îndoit... . Prea scump!

Şi atunci mi/a venit ideea salvatoare: am îndoit în formă de L, la cald, un liniar de plastic şi am lipit de acesta, cu silicon , un carton de tort, îndoit si el. Le-am fixat pe tavă, tot cu puţin silicon...şi gata suportul!  Pentru aceste operaţiuni am avut un pistol de lipit , la cald!
Tortul l-am facut din 18 ouă: un blat mai gros din 10 ouă, cu cacao şi unul din 8 ouă, galben. Blatul mai gros l-am tăiat în două , dar în aşa fel încât din partea de sus să pot decupa laptopul, iar între ele am pus blatul galben. Crema a fost de şuhaida cu vişine din congelator.

Pentru monitor am scos o poza la imprimantă, folosind print screen  şi am înfoliat-o. 
-Am tăiat o tavă de unică folosinţă , dreptunghiulară, de carton , la mărimea dorită, lăsând în partea de jos un surplus de înălţimea tortului. 
-Am lipit poza pe carton cu bandă adezivă.
 -Pe margine am pus royal icing şi am pus fondant negru de jur imprejur. 
Când tortul a fost gata am aşezat pur şi simplu ,,monitorul,, în spatele acestuia.



sâmbătă, 7 februarie 2015

Persoane interesate