duminică, 23 decembrie 2012

Tort minge

 Pentru iubitorii de fotbal un tort in forma de minge poate fi cea mai placuta surpriza dulce. Pentru blat nu ai nevoie decat de un castron si de o forma rotunda de copt, de diametrul castronului

 Se pun trei straturi de crema si se rotunjeste putin partea de jos cu un cutit de jur imprejur ca sa capete forma mingii.
La diametrul de 15cm mingea are cam 1,5kg. Acesta, cu partea de jos si cu crema de suhaida a cantarit 3kg.
Cremele consistente si dulci se pun in strat mai subtire, deci atentie: daca vreti un strat mai gros de crema( cu frisca) , faceti blatul mai subtire ca sa nu iasa o minge ovala. Se imbraca intai toata mingea cu pasta de zahar alba, dupa care se lipesc cu apa elementele decupate cu ajutorul unui sablon.
       Daca vrei un tort pentru mai multe persoane poti opta pentru varianta de mai jos (6kg). Aici m-am chinuit putin cu iarba , pentru ca am facut-o fir cu fir, neavand duiul necesar pentru iarba.
                            

sâmbătă, 22 decembrie 2012

Toret pentru Rares

 Daca stiam ca va ninge chiar cu o zi inainte de aniversarea lui Rares, baietelul colegei mele, as fi imbracat pesonajele de iarna. Sper ca Mickey si prietenii lui nu au racit in decorul de iarna, dar, daca tot a nins, nu am putut sa nu  adaug niste fugi de zapada  si un bradut inzapezit (care initial nu erau planificati sa faca parte din decor)





vineri, 21 decembrie 2012

Tort Mario si Luigi



Un tort cu crema de fructe pentru un baietel de 4 ani, Alexandru,  pasionat de jocul Mario.

vineri, 14 decembrie 2012

Tort cu Mickey pentru Anissia

       Unui copil de un an nu trebuie neaparat sa-i atragi atentia cu figurine multe si marunte, ci ajunge una singura, dar  mare si colorata. De aceea, mama Anissiei a vrut un tort cu un cap mare de Mickey, personajul preferat al fetitei. Prin urmare am modelat un cap urias, gol pe dinauntru( ca sa nu fie asa de greu), si am adaugat si mainile soricelului , dand impresia ca vrea sa iasa din tort.
Pacat ca fondantul negru se usca foarte greu!





Persoane interesate