sâmbătă, 30 iunie 2012

Tort BMW -3D

Pentru a putea decupa forma dorita, ai nevoie de un blat mai rezistent, deci nu foarte pufos. Va prezint una dintre retetele mele preferate, pentru ca e foarte usor de realizat, deoarece se pun  toate ingredientele intr-un castron si se amesteca.
Pentru un blat patrat de 20/20cm, sau unul rotund cu diametrul de 23cm, folosesc urmatoarele:
  • 450g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 400g zahar tos
  • 400g margarina moale ( adica a stat suficient la temperatura camerei ca sa se poata lucra cu ea)
  • 7 oua de marime medie
  • 3 linguri si jumatate de lapte 
Se cerne faina in castron si se adauga celelalte componente, dupa care se amesteca cu mixerul .
Se obtine un blat mai compact, dar nu uscat, adica perfect pentru a-l ,,sculpta"




Pentru culoare am folosit un spray argintiu de 42g, de la Wilton(am avut nevoie de tot tubul pentru acest tort de 4Kg).
Pentru mine a fost o experienta inedita, pentru ca nu am mai facut un astfel de tort . Mi-a iesit peste asteptari, dar concluzia a fost ca nu se prea merita, pentru ca o mare parte din tort se risipeste, deoarece intai faci un tort dreptunghiular si apoi decupezi . Noroc cu matusa mea careia ii plac dulciurile si care mananca cu placere tot ceea ce ,,pica" de la torturile mele( mie mi-e frica sa nu ma ingras, prin urmare ma feresc de prea mult dulce)

sâmbătă, 9 iunie 2012

Donald, Chip si Dale

Blat cu cacaao, crema de ciocolata si o alta de frisca cu visine. Trunchiul de copac  e salam de biscuiti( am sfaramat 80g biscuiti si i-am amestecat cu o lingura sau doua de cacao, 30g margarina si zahar dupa gust)





joi, 7 iunie 2012

Tort cu TIR

D-na Dana era foarte entuziasmata de ideea de ai face sotului ei , cu ocazia implinirii varstei de 50 de ani, un tort special . Pentru aceasta am schimbat mail-uri, mi-a trimis poze, am vorbit de n ori la telefon, caci trebuia sa iasa ceva deosebit.
Sotul ei  lucreaza pe TIR de foarte mult timp si face ruta Arad-Brasov.  Prin urmare am facut o harta a Romaniei , pe care am marcat cele doua orase, am modelat masina si sarbatoritul dupa pozele primite. 


Ceea ce am aflat despre reactia acestuia la vederea tortului m-a impresionat si pe mine.

sâmbătă, 2 iunie 2012

Tort absolvire

Pentru doua colege  , diriginte de clasa a XII-a, am facut doua torturi identice, dar am pozat numai unul. E o carte cu numele elevilor, un stilou si diploma, deocamdata doar din fondant.

Persoane interesate