sâmbătă, 26 martie 2011
Tort cu ursuleti
Este un tort de ciocolată, făcut pentru un nepoţel, care de curând a împlinit 1 anişor. A fost foarte atras de roşul ursuleţului Winnie, din care a şi gustat de cum l-a văzut.
Cremele de ciocolată pe care le folosesc de obicei sunt:
1.Cu frişcă
Folosesc ciocolată şi frişcă în cantităţi egale( pentru un tort de 3-4kg folosesc 500g ciocolată şi 500ml frişcă). Frişca se bate bine şi ciocolata se topeşte pe baie de aburi. Ciocolata, dupa ce se raceste putin, se toarnă peste frişcă şi se amestecă cu o spatulă până se omogenizează.
2. Cu frişcă şi cu margarină
Jumătate de pachet de margarină Rama se pune într-o cratiţă pe foc până se topeşte. Se trage cratiţa de pe foc şi se adaugă 1 ou întreg, 125g zahăr şi două linguri cu vârf de cacao. Se bate bine, pe urmă se fierbe câteva minute direct pe foc, până se topeşte zahărul şi se îngroaşă puţin. Se lasă la răcit şi pe urmă se amestecă cu 500ml frişcă bătută tare cu un iaurt de fructe şi un întăritor de frişcă.
3.Cu unt
200g zahăr(12 linguri), 30g cacao(2 linguri), 2 ouă întregi şi 200g unt se bat cu telul şi se pun pe baie de aburi.
Amestecând continuu, se ţine cratiţa pe baia de aburi până când dacă se picură din amestec pe o farfurie rece( pusă puţin în congelator) acesta nu mai curge. După răcire se freacă spumă cu 100g unt, sau cu mai mult, chiar cu 200g, dacă ai un tort mai mare.
4. Crema suhaida( Aceasta e crema mea preferata)
Se fierb pe foc 350g margarina cu 250g zahar 4 lg de cafea fiarta, 1 lg faina, 2 lg lapte praf si 4 lg cacao, cinci minute. Se lasa la rece pana a doua zi si se bate cu mixerul.
marți, 22 martie 2011
Tort majorat şi ,,secretul" unui negru intens pt. tort
Sigur nu e niciun secret, doar pentru mine era când mă chinuiam să obţin culoarea neagră a pastei de zahăr : întotdeauna mi se sfărâma ca nisipul sau nu imi ieşea negru, doar gri. Bineînţeles am încercat mai multe variante: de la pictat ulterior cu negru , până la mai multă gelatină pusă în pasta de zahăr. Dar rezultatul nu mi se părea decât satisfăcător. Negrul perfect al acestui tort l-am obţinut folosind în locul pastei de zahăr pasta din marshmallow. Am folosit la topire, în micro, colorant lichid negru şi am mai adăugat la frământat colorant gel negru da la Wilton. Ceea ce mi-a ieşit (se vede şi pe tort) este un negru intens, lucios din care am modelat bile, steluţe şi am făcut bulinele şi romburile pe care le-am lipit pe tort cu puţină apă. Steluţele le-am făcut cu două zile înainte ca să se poată usca.
Dacă aveţi şi alte metode aş fi bucuroasă să mi le împărtăşiţi.
vineri, 18 martie 2011
Tort cu printese
Un tort cu prinţese pentru o micuţă prinţesă, Daria.
Coroniţa şi prinţesele le-am modelat din pasta de marshmallow, iar florile sunt din pastă de zahăr.
Coroniţa şi prinţesele le-am modelat din pasta de marshmallow, iar florile sunt din pastă de zahăr.
joi, 17 martie 2011
joi, 10 martie 2011
joi, 3 martie 2011
Tort cu pitici
marți, 1 martie 2011
Tort lego ,,Star Wars"
Este un tort cu cremă de vanilie cu fructe şi cremă de ciocolată, făcut din două blaturi dreptunghiulare: unul din 5 ouă şi unul din 8 ouă, pe care le-am tăiat şi suprapus ca să dau forma tortului, astfel:
Tortul e acoperit cu pastă de zahăr, aripile fiind lăsate puţin la uscat ca să poată depăşi marginile tortului propriu-zis. Proeminenţele, care îi dau aspect de lego, sunt decupate şi lipite fiecare separat cu sirop concentrat de zahăr (mi-a luat ceva timp). Rezultatul a fost un tort spectaculos, fiind cotat de copiii care l-au consumat,, drept ,,cel mai frumos tort din lume", spre marea mea satisfacţie.
Tortul e acoperit cu pastă de zahăr, aripile fiind lăsate puţin la uscat ca să poată depăşi marginile tortului propriu-zis. Proeminenţele, care îi dau aspect de lego, sunt decupate şi lipite fiecare separat cu sirop concentrat de zahăr (mi-a luat ceva timp). Rezultatul a fost un tort spectaculos, fiind cotat de copiii care l-au consumat,, drept ,,cel mai frumos tort din lume", spre marea mea satisfacţie.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Arhivă blog
-
►
2012
(32)
- ► sept. 2012 (2)
-
►
2013
(18)
- ► sept. 2013 (1)
-
►
2015
(9)
- ► sept. 2015 (1)