sâmbătă, 26 martie 2011

Tort cu ursuleti


Este un tort de ciocolată, făcut pentru un nepoţel, care de curând a împlinit 1 anişor. A fost foarte atras de roşul ursuleţului Winnie, din care a şi gustat de cum l-a văzut.
Cremele de ciocolată pe care le folosesc de obicei sunt:
1.Cu frişcă
Folosesc ciocolată şi frişcă în cantităţi egale( pentru un tort de 3-4kg folosesc 500g ciocolată şi 500ml  frişcă). Frişca se bate bine şi ciocolata se topeşte pe baie de aburi. Ciocolata, dupa ce se raceste putin, se  toarnă peste frişcă şi se  amestecă cu o spatulă până se omogenizează.

2. Cu frişcă şi cu margarină
Jumătate de pachet de margarină Rama se pune într-o cratiţă pe foc până se topeşte. Se trage cratiţa de pe foc şi se adaugă 1 ou întreg, 125g zahăr şi două linguri cu vârf de cacao. Se bate bine, pe urmă se fierbe câteva minute direct pe foc, până se topeşte zahărul şi se îngroaşă puţin. Se lasă la răcit şi pe urmă se amestecă cu 500ml frişcă bătută tare cu un iaurt de fructe şi un întăritor de frişcă.

3.Cu unt 
200g zahăr(12 linguri), 30g cacao(2 linguri), 2 ouă întregi şi 200g unt se bat cu telul şi se pun pe baie de aburi.
Amestecând continuu, se ţine cratiţa pe baia de aburi până când dacă se picură din amestec pe o farfurie rece( pusă puţin în congelator) acesta nu mai curge. După răcire se freacă spumă cu 100g unt, sau cu mai mult, chiar cu 200g, dacă ai un tort mai mare.

4. Crema suhaida( Aceasta e crema mea preferata)

Se fierb pe foc 350g margarina cu 250g zahar 4 lg de cafea fiarta, 1 lg faina, 2 lg lapte praf si 4 lg cacao, cinci minute. Se lasa la rece pana a doua zi si se bate cu mixerul.

marți, 22 martie 2011

Tort majorat şi ,,secretul" unui negru intens pt. tort


Sigur nu e niciun secret, doar pentru mine era când mă chinuiam să obţin culoarea neagră a pastei de zahăr : întotdeauna mi se sfărâma ca nisipul sau nu imi ieşea negru, doar gri. Bineînţeles am încercat mai multe variante: de la pictat ulterior cu negru , până la mai multă gelatină pusă în pasta de zahăr. Dar rezultatul  nu mi se părea decât satisfăcător. Negrul perfect al acestui tort l-am obţinut folosind în locul pastei de zahăr pasta din marshmallow. Am folosit la topire, în micro, colorant lichid negru şi am mai adăugat la frământat colorant gel negru da la Wilton. Ceea ce mi-a ieşit (se vede şi pe tort) este un negru intens, lucios din care am modelat bile, steluţe şi am făcut bulinele şi romburile pe care le-am lipit pe tort cu puţină apă. Steluţele le-am făcut cu două zile înainte ca să se poată usca.
Dacă aveţi şi alte metode aş fi bucuroasă să mi le împărtăşiţi.

vineri, 18 martie 2011

Tort cu printese

Un tort cu prinţese pentru o micuţă prinţesă, Daria.
Coroniţa şi prinţesele le-am modelat din pasta de marshmallow, iar florile sunt din pastă de zahăr.

joi, 17 martie 2011

Tort Coffee Time 2

Cum se fac ceaşca şi farfurioara se găseste la Tort Cofee Time 1(la ornamente)

joi, 10 martie 2011

Tort Star Wars

Modul de realizare se  gaseste la Tort lego Star Wars(torturi pt. copii)

joi, 3 martie 2011

Tort cu pitici



Un blat rotund, făcut din patru ouă, pitici şi ciupercuţe  din marsmallow(capul , mâinile piticilor, şepcuţa  şi pantofiorii), şi restul  din pastă de zahăr. Am optat pentru marsmallow pentru că figurinele ies mult mai finuţe decât din pasta de zahăr şi elementele se pot lipi fără sirop. Marginile trunchiului de copac sunt date cu ciocolată topită( cu o pensulă), iarba e cremă de unt. Am mai  postat un tort asemănător la torturi pentru copii: acela a fost primul meu tort cu figurine, acoperit cu pasta făcută din bomboane gumate, marshmallow ,după o reţetă de pe net( pe atunci habar nu aveam că există pasta de zahăr)
Iata cateva faze ale modelarii capului piticilor:

Pasta de marshmallow( voi scrie pe scurt mm) o prepar astfel;
-intr-un bol pun 3-4 bomboane mm si o lingurita de apa sau, dupa culoarea de care am nevoie, colorant lichid si le pun aprox 1 minut la microunde, pana vad ca se umfla.
-le presar cu o lingura de zahar praf si le amestec repede cu o lingurita 
-adaug zahar praf si framant bine amestecul cu mainile unse cu margarina sau unt (merge si cu ulei), pana cand obtin o pasta foarte putin lipicioasa pe care pot sa o modelez cum doresc
Pentru pasta din mm important e sa ai mainile unse si eu folosesc zahar cu amidon inclus( nu stiu daca asa trebuie, dar mie imi ies figurinele f. bine asa si nu mai experimentez)



marți, 1 martie 2011

Tort lego ,,Star Wars"

Este un tort cu cremă de vanilie cu fructe şi cremă de ciocolată, făcut din două blaturi dreptunghiulare: unul din 5 ouă şi unul din 8 ouă, pe care le-am tăiat şi suprapus ca să dau forma tortului, astfel:


Tortul e acoperit cu pastă de zahăr, aripile fiind lăsate puţin la uscat ca să poată depăşi marginile tortului propriu-zis. Proeminenţele, care îi dau aspect de lego, sunt decupate şi lipite fiecare separat cu sirop concentrat de zahăr (mi-a luat ceva timp). Rezultatul a fost un tort spectaculos, fiind cotat de copiii care l-au consumat,, drept ,,cel mai frumos tort din lume", spre marea mea satisfacţie.

Persoane interesate